top of page
  • KFVF

Kvinneforum Skien: Månedlig Pamfilius-samling

Oppdatert: 1. mai

Om Pamfilius-gruppene til Barbro Hegland, sitat): "Mine Pamfilius-kvelder koster 100 kr. Pengene går til overlevelse for en fattig familie jeg kjenner personlig på Vestbredden i Palestina. De sliter nå på grunn av krigen som pågår. Der har vi gjennom åras løp hjulpet to døtre til å bli ferdig leger, familien har også fått bygd hus og brønn.

Siden jeg nå har to pamfipower-grupper, støtter jeg også en familie jeg kjenner godt i Nigeria, som mistet huset sitt under en storm sist vinter. De strever med å få gjenoppbygd huset, har fått opp grunnmuren, men mangler treverk. Pengene kommer trygt fram via nettbank. På hver samling lodder vi ut en Pamphilius-gevinst, som jeg er ansvarlig for. Jeg holder et innlegg på 15 min over et tema som vi reflekterer over, og vi koser oss med kaffe og hjemmebakt kake. Begge familiene kjenner jeg fra opphold på mottak i Norge i årene 2007- 2011. Har hatt kontakt med begge familiene i alle år etterpå.»


17/3 Siste Pamfilius-samling for gruppe 2 var onsdag 13. kl 19.00. Det var ni damer. Temaet ble kalt "Før og nå". Det handler om den fysiologiske reaksjonen som oppstår i hjernen når vi velger vårt fokus, enten negativt eller positivt – og hormonene som utløses. Jeg avsluttet innlegget med å lese et dikt. Vi loddet ut en premie, og koste oss med kaffe og kake. Vi fikk 800 kr, og så la jeg til 200 kr og sendte 1000 kr til Blessing og hans familie i Nigeria.


29/2 Hadde et nytt Pamfilius-arrangement tirsdag 27. februar. Vi var seks damer. Utlodningen og salg av hjemmestrikkede varer innbrakte kr 800. Pengene sendes til vennskapsfamilien i Palestina. De sliter mye nå i disse vanskelige tidene.

7/2 Hadde et arrangement med ny gruppe i går, det var ni deltakere i forskjellige aldre. Temaet var "Kraften i ditt fokus". Vi fikk 1000 kroner, som skal sendes til familien vi støtter i Nigeria, og hjelpe dem med å gjenoppbygge huset som kollapset under vinterstormen for to år siden. Veggen er satt opp, men de mangler fortsatt treverket. Noe av pengene går til de fire barna, og noe til huset. Flere har sagt at de vil være med i Pamfilius-gruppen, så jeg må kanskje starte gruppe nr. 3 også. Du kan se detaljene på FB https://www.facebook.com/barbro.hegland

8 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page