top of page
  • KFVF

"Meet and Greet" på Sætre Gård i Hurum

Merk: Google-oversettelse fra engelsk.

Dag tre- Samling på lokal restaurant ”Sætre Gård”


Fra Oslo-området møtte 14 kvinner og en baby opp på vakre Sætre Gård for en spesiell Meet & Greet samling. Etter velkomstkommentarer fra møteleder Vigdis Parkins holdt WFWP-Europas president Mitty Tohma en tale. Hun tok oss tilbake til den historiske arven etter WFWP og det bemerkelsesverdige bidraget fra japanske frivillige som i årevis utøst sitt arbeid og tjeneste i fremmede land. Investeringen til disse tidlige medlemmene gjorde det mulig for WFWP bare noen få år etter stiftelsen i 1992, å få ECOSOC-status i FN som NGO og har siden den gang vært i stand til å opprettholde dette høyeste nivået som NGO. Mittys tale rørte alle tilstedeværendes hjerter.

Vigdis fortsatte å snakke om FN-teamene i New York, Genève og Wien og fordelene alle de nasjonale kapitlene har ved å være en del av det internasjonale arbeidet til WFWP. Hun snakket også om ulike utdanningsprogrammer som har blitt utviklet innen området karakter-verdighet-fredsopplæring,og nevner: "Building a world of Peace: The Woman's way" en læreplan som ble lansert i desember i fjor i Europa og "Leadership of the heart" et annet program som brukes i USA. Vigdis nevnte også at vi må utvikle oss på områdene å finne midler og sponsorer.


Britta Houston fortsatte å snakke om planene for 2024 og styrken ved å jobbe sammen i samarbeidsarbeid i Nord-regionen. Å komme sammen på tvers av nasjoner gir styrking og energi, men vi kan også lære av hverandre. Kunstkonkurransen for barn som Storbritannia har som et av flere pågående prosjekter fikk mye oppmerksomhet og vil forhåpentligvis bli lansert senere i andre land i regionen også.

Dag to- Oslofjorden og Nobels Fredssenter

Mens morgensolens varme rørte ved Britta, Vigdis, Karin og Mitty, la vi ut på en tur langs den vakre fjorden. Da vi beundret de sjarmerende husene og travle fiskerne, stoppet vi opp for å fange dyrebare minner på bilder. En pitstop på Vigdis favoritt gårdskafé bød på en koselig pause for kaffe og kake.

Spenning fylte oss da vi gikk om bord på fergen til Oslo, og krysset den majestetiske fjorden mot havnen. Da vi ankom i nærheten av det ikoniske Nobels fredssenter, ble vi dypt rørt over arven fra fredsforkjempere og medfølende sjeler som viet livene sine til å fremme fred. Postkort som hedret Nobels fredsprisvinnere prydet veggene, og viste deres urokkelige engasjement for en bedre verden.

Med inspirasjon fra historiene om modige individer som sprer kjærlighet og tjeneste, følte vi oss håpefulle for en lysere fremtid. Deres vennlighetshandlinger tjener som et veiledende lys for alle som streber etter å ha en positiv innvirkning, mens de reflekterer over de bemerkelsesverdige prestasjonene til fredsbyggeren Mother Moon, som også har viet livet sitt til kjærlighet og tjeneste for varig fred.


Dag én: Middag med venner fra Initiative of Change

Å fordype oss i de hjertevarmende historiene og opplevelsene som ble delt av 97 år gamle Jens og hans datter Camilla på deres Initiative of Change-senter i hjertet av Oslo, Norge var virkelig en sjel nærende opplevelse. Det herlige måltidet kjærlig tilberedt av Camilla ga et spesielt preg på samlingen vår. Jens' bemerkelsesverdige reise, inspirert av de to onklene hans som oppmuntret ham til å besøke Initiative of Change i USA, førte til at han gjenoppdaget håp og hensikt, og berørte oss alle dypt. Hans fortellinger om misjonsarbeid i Japan, møte med sin elskede kone Clair og å møte livets prøvelser med urokkelig motstandskraft ga gjenklang hos oss på et dypt nivå. Mens vi delte latter og refleksjoner, smeltet barrierene mellom oss bort, og avslørte en dyp følelse av enhet og delt menneskelighet. I dette rommet av åpenhet og forståelse, omfavnet vi den transformative kraften til historiefortelling for å forene hjerter og sinn, og gi næring til en følelse av tilhørighet og harmoni blant oss. Britta, Vigdis og Mitty delte også sine egne inspirerende reiser, som alle ble møtt med hjertelig takknemlighet. Sammen oppdaget vi at det som forener oss er langt større enn det som skiller oss, og innpode oss en fornyet følelse av medfølelse, empati og håp om en lysere fremtid.11 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page