top of page
  • KFVF

Kvinneforum Skien - Samarbeidet mellom hjerte og hjerne

22. april for Pamfilius gruppe nr 2


Vi var ni damer tilstede på samlingen, og vi hadde det veldig hyggelig sammen. Temaet for kvelden som Barbro holdt var «Samarbeidet mellom hjerte og hjerne». Det ga oss mye å prate om, og nye redskaper å legge i verktøykassa vår. Den verktøykassa som ikke står hjemne i boden, men som vi har med oss overalt.


Barbro hadde bakt eplekake og stekt vafler, og det smakte godt til kaffen.

Kveldens gevinst var en kakeform med hjertefasong. Alle pamfi-gevinster er alltid pakket inn i gråpapir med et rødt hjerte klistret på, fordi ideen til disse samlingene vokste ut av hjertet for snart ti år siden.


Vi fikk inn 900 kr å sende til Nigeria den kvelden, og der kommer pengene ekstra godt med, fordi kona til Blessing havnet på sykehus med en alvorlig nyrebetennelse. Hun har kommet hjem nå, og det ser ut til at hun er på bedringens vei.

Neste møte for gruppe 1 blir i mai, men dato er ikke satt enda.

SAMARBEIDET MELLOM HJERTE OG HJERNE

Inne i hjertet vårt er det 40 000 neuritter. Det er et nervesystem som har evnen til å forstå, huske, forsterke seg og gi beskjeder. Disse neurittene gir beskjed til hjernens neuroner, som videreformidler beskjedene fra hjertet ut til kroppen. Det skaper et resultat som avhenger av hvilke beskjeder hjertet sendte i utgangspunktet.

Hjertet gir bokstavelig talt den beskjeden til hjernen som følelsene våre forteller. Det vil si at hvis vi er ridd av negative følelser, så får hjernen en negativ beskjed. Har vi det derimot godt med oss selv og situasjonen vår, er det den følelsen som blir formidlet til hjernen. Kroppen mottar beskjeden fra hjernen enten vi føler det ene eller det andre.

Vi kan fint regulere denne funksjonen ved å ta kontroll over følelsene våre. Går dét an? Ja, for vi har vår frie vilje til å velge hvilke tanker vi vil gi rom til, og dermed hvilke følelser vi sender til hjertet vårt.


Vi kan alltid bytte ut dystre tanker med lysere og lettere tanker. Det løfter oss følelsesmessig høyere opp, noe hjertet oppfanger med en gang. Og så går beskjeden fra hjertet til hjernen, fra hjernen til kroppen, og fra kroppen ut i eteren, og dernest tilbake til oss med mer av samme slag.

Å bli bevisst denne mekanismen, gjør oss i stand til å korrigere følelsene våre. Da opprettes en sterk og harmonisk forbindelse mellom hjerte og hjerne som kroppen og livet vårt nyter godt av.


Jo mer vi trener jo sterkere blir vi. Det vil livet vårt bære preg av på alle plan. 

Barbro ♥

13 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page