top of page
  • KFVF

WFWP anniv. in New York


61st Commission on the Status of Women (CSW) & 25th Anniversary of WFWP


Mine opplevelser i New York som representant for Kvinneforum.

Jeg og en annen representant fra Norge, Benedicte, var så heldige å få en sponset tur til New York av Enhetskirken. Her skulle vi delta på møter og ulike tilstelninger i forbindelse med Comission on the Status of Women (CSW) og Womens Federation for World Peace (WFWP).

Jeg ankom New York kvelden den 12. Mars. Overraskende nok var det kaldere i New York enn i Oslo. Jeg måtte vente en stund på shuttle-bussen, og jeg var glad for at jeg hadde skjerf og votter. Bussen kom omsider og jeg og flere andre mennesker gikk på. Vi kjørte i ca. 20 min før vi skimtet den kjente skylinen. Inne i byen yret det av liv hvor enn man snudde seg. Da bussen nådde sin endeholdeplass på Grand Central Station, gikk jeg av og vandret et par kvartaler før jeg kom til YMCA Vanderbilt som ligger på 47th Street veldig nærme East River og FN-bygningen.

Dagen etter gikk for det meste med til sightseeing og å gjøre seg litt kjent i nærområdet. På kvelden hadde vi et møte sammen med de andre representantene fra WFWP. Alle sa noen ord om seg selv og vi fikk informasjon om programmet de kommende dagene.


De neste 2 ukene skulle CSW ha sitt årlige møte i New York. CSW er en del av FN sitt Økonomiske og Sosiale råd. Hvert år møtes kvinnelige representanter fra hele verden i FN-bygningen. Her evaluerer de fremgangen kvinner har hatt i verden og de utfordringene som fortsatt finnes på veien mot likestilling. Samtidig som det var et program i FN, var det også veldig mange såkalte parallelle møter på ulike steder i byen som man kunne velge å gå på. Disse møtene var organisert av mange forskjellige grupper. På mandagen dro vi på et slikt møte organisert WFWP der kvinner med ulike bakgrunner snakket om samarbeid på tvers av generasjoner.

På tirsdagen var det meldt snøstorm og alle møter ble avlyst. Det kom en hel del snø og det blåste ganske mye. Som en nordmann som er vant med snø, tenkte jeg at det kanskje var litt overdrevet å avlyse alt. Vi kom oss allikevel litt ut og fikk sett spetakkelet all snøen forårsaket i byen. Flere biler og taxier hadde kjørt seg fast.

Samme kveld ble vi invitert på en koreansk restaurant i ”Korea Town” sammen med de andre representantene fra Europa. Det var veldig god mat og det var hyggelig å bli bedre kjent med de andre europeerne.

Neste dag hadde værforholdene roet seg en del og folk var i gang med å rydde bort snøen fra veiene og fortauene. Sammen med noen av representantene fra Europa(WFWP), dro jeg på en event organisert av en gruppe unge mennesker fra Taiwan. Temaet var.”Tackling misogyny and adverse norms for women’s economic empowerment”. Det dreide seg hovedsakelig om negative holdninger og stereotypier knyttet til kvinner på arbeidsplassen og på internett, og hvordan man kan bruke sosiale medier til å eliminere slike holdninger. Det var et interessant tema og man ser at alle land har en jobb å gjøre på dette området.


På torsdagen ble det holdt et foredrag av Dr. Thomas Ward for medlemmer av WFWP det temaet var ”Strategic planning and Peace studies as an academic dicipline”. Han snakket om hvordan vi som gruppe bør organisere oss for å oppnå våre mål. Det er viktig med klart definert mål. Et poeng var også at vi bør foreta en skanning av miljøet vårt, både internt og eksternt. Internt vil si innenfor WFWP, der vi ser på medlemmene våre og ressursene vi har innad i vår egen organisasjon. En ekstern skanning innebærer at vi studerer andre vellykkede organisasjoner som vi kan lære av, og prøver å finne mulige samarbeidspartnere som deler våre verdier og mål.

På fredag fikk vi en guidet tur i FN-bygningen. Mens vi ventet på at turen skulle begynne så vi på gavene de ulike landene hadde donert. Det var så mye fint å se. Vi fikk i løpet av turen vite at salen (med alt interiør) der sikkerhetsrådet holder sine møter, var en gave fra Norge. Jeg ble litt stolt da jeg hørte det må jeg innrømme. Det var det veldig interessant å lære mer om FNs historie og om alle de områdene der FN er involvert. Man kan diskutere hvor mye som oppnås ved ren dialog mellom land, men det humanitære arbeidet til FN har uten tvil gjort store forskjeller for mange mennesker.


Samme kveld var det feiring av 25-årsdagen til WFWP. Det ble delt ut priser til frivillige som hadde utmerket seg med sitt engasjement og sin innsats de siste årene. Etterpå var det buffet og dans.

Den siste dagen min i New York, som var på lørdagen, dro vi til East Garden som var en times kjøretur med buss utenfor byen. Her tilbragte Rev. Sun Myung Moon mange år av livet sitt. På formiddagen var det foredrag som hovedsakelig tok for seg fredsskapende arbeid i forbindelse med FN. Etter lunsj diskuterte vi i grupper hva vi hadde fått ut av formiddagens foredrag og stegene som må tas for at vi skal få likestilling mellom kvinner og menn. Intet mindre.

Uken gikk veldig fort og plutselig var det tid for avreise på søndagen. Da gjenstod det egentlig bare å pakke og komme seg avgårde til JFK. Der måtte jeg rekke et fly hjem til Oslo.


Bildene er fra WFWP international https://wfwp.us/national/csw61-25th-anniversary-of-wfwp-highlights

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page